logo

Begeleiding jongeren met autisme

ACIC creëert ruimte voor jongeren met autisme

Het Autisme Centrum in Contact is een plek waar we ruimte creëren voor de wensen en dromen van jongeren met autisme. Samen met jou kijken we naar wat jij graag wilt bereiken en hoe we bij dat doel kunnen komen. Contact, verbinding, moed, (onvoorwaardelijke) acceptatie, veerkracht en maatwerk zijn onze belangrijkste kernwoorden.

Wij zoeken het probleem niet bij de kinderen of jongeren die bij het ACIC komen, maar zien dat het systeem vaak niet aansluit. Het gaat niet om wie iemand moet worden, maar om wie iemand is. Een plek waar jij tot rust kunt komen en stappen kunt maken om jouw dromen en wensen te verwezenlijken. En, om in ieder geval, gewoon weer lekker in je vel te zitten.

Begeleiding jongeren met autisme

Begeleiding per jongerengroep of individueel

De begeleiding van jongeren met autisme op het ACIC is altijd ontwikkelingsgericht en aangepast op jouw persoonlijke behoefte, dromen en wensen. Het ACIC biedt individuele begeleiding buiten de groep, groepsbegeleiding en individuele begeleiding binnen de groep.

Wij kijken samen met jou en je ouders en/of opvoeders, welke vorm van begeleiding het meest passend is zodat jij je optimaal verder kan ontwikkelen.

Zorg bij autisme

Ouderondersteuning

In Autisme Centrum in Contact vinden wij het belangrijk om met je ouders (of opvoeders) in gesprek te gaan. Ouders kennen jou heel goed en zij kunnen onze begeleiders en specialisten helpen om jou nòg beter te leren kennen.

Ouders kunnen veel leren van de professionele adviezen van onze ouderbegeleiders en omdat ze vaak onzeker zijn of ze jou wel op de juiste manier benaderen, staan wij hen bij met raad en daad. Wil je hier meer over lezen, klik dan door naar de webpagina ouderondersteuning

kernwaarden bij begeleiding kinderen en jongeren met autisme

Over ACIC

Wij vormen een interdisciplinair team dat zich bezighoudt met de totale zorg voor kinderen met autisme en hun omgeving.

Omdat ieder kind uniek is, met zijn eigen unieke persoonlijkheid, behoeften, wensen en talenten, biedt Autisme Centrum In Contact alle begeleiding op maat.

logo
Loosdrechtse Bos 5, 1213 RH Hilversum
Privacy Policy
Built by MDDD © 2024