logo

Specialismes

Naast de gespecialiseerde individuele begeleiding hebben wij een groot aantal specialismen in huis.

Begeleiders met een specialistische achtergrond of die een specifieke vorm van begeleiding bieden.

Hierbij kunt u denken aan vaktherapeuten (dans, drama, muziek), kinder/jeugdpsycholoog, orthopedagoog, buitenspelbegeleiders, spel en bewegingsbegeleiders en CSL spelbegeleiders (ofwel spelers.)

 

Daarnaast bieden wij ook het Safe and Sound protocol (Stephen Porges) aan.

Het ACIC is geen behandelplek maar wij bieden wél specialistische individuele begeleiding waarin het bijwerken en voeden van de sociaal emotionele ontwikkeling voorop staat. De specialistische begeleiding wordt ingezet wanneer dit volledig is afgestemd op de ontwikkelbehoeftes van het kind of de jongere. De vormgeving hiervan is altijd maatwerk.

Wij werken samen met externe organisaties om de begeleiding die het ACIC biedt, aan te vullen. Hierbij kunt u onder andere denken aan fysiotherapeuten en onderwijsondersteuners.

Safe and Sound Protocol ACIC

In 2011 ben ik samen met Philip, mijn echtgenoot, naar een tweedaagse training geweest over de Polyvagaal theorie.

Dr. Stephen Porges was in Nederland! De man die zulk mooi werk doet/deed in Chicago. De man die ook, net als wij, lichaamsgericht werkte met mensen met autisme. Hij had een autisme centrum, gekoppeld aan de universiteit. De bodem van het lichaamsgerichte werk was net als onze bodem: dr. Peter Levine (traumawerk).

Stap voor stap nam hij ons tijdens de training mee in wat de theorie inhoudt en hoe dit doorwerkt in ons lijf en in ons zenuwstelsel. Hij vertelde ons over de Listening Project (inmiddels het Safe and Sound Protocol). De effecten waren direct voelbaar en waarneembaar en ik wilde toen al heel graag dat we dit zouden kunnen aanbieden aan onze jeugdigen. Ik mailde en belde met hem, maar het was nog niet mogelijk deze werkwijze naar Nederland te brengen. Ze zaten nog in de onderzoekende fase, ik moest geduld hebben.

Inmiddels mag het SSP wereldwijd. In 2019 heeft het ACIC het SSP aan kunnen bieden via 2 therapeuten uit ons netwerk. Met prachtige resultaten.

Vanaf begin 2023 mogen wij deze mooie, zachte werkwijze zelf aanbieden!

Audrey Maeder-Sahupala

Wat is SSP?

Over ACIC

Wij vormen een interdisciplinair team dat zich bezighoudt met de totale zorg voor kinderen met autisme en hun omgeving.

Omdat ieder kind uniek is, met zijn eigen unieke persoonlijkheid, behoeften, wensen en talenten, biedt Autisme Centrum In Contact alle begeleiding op maat.

logo
Loosdrechtse Bos 5, 1213 RH Hilversum
Privacy Policy
Built by MDDD © 2024