Audrey Maeder-Sahupala Oprichter

ACIC - personeel - Audrey Maeder-Sahupala

Ik ben Audrey Maeder­-Sahupala,  directeur, therapeut en ouder­- en kindbegeleider.
Verbinder. Ik geloof in onze kinderen en hun ouders. Ik leer elke dag van ze door heel nauwkeurig te kijken, te luisteren en te vragen. Zij wijzen ons hun eigen weg, dat wat zij nodig hebben. Stap voor stap gaan we hun grillige pad verkennen en leren begrijpen. En eenmaal begrepen lijkt het veel minder grillig en beter begaanbaar. Voor ons allemaal.

Philip Maeder Oprichter

ACIC - personeel - Philip Maeder

Ik ben Philip Maeder, directeur, begeleider en therapeut bij het ACIC. Mijn wens is dat we alle kinderen die op ons pad zijn gekomen, nieuwe paden kunnen aanreiken die ze weer een volwaardige plek in onze samenleving geeft. Dan is mijn missie geslaagd.

Carla Langeweg HR-coördinator

Mijn naam is Carla Langeweg. Sinds 2016 onderdeel van het ACIC team en momenteel werkzaam als coördinator ontwikkelarrangementen en beschikkingen, coördinator intakes en HR-coördinator. Een fantastisch team en een ontzettend mooi en warm bedrijf waar we de kinderen/jongeren en elkaar stimuleren tot ontwikkelen.

Whitney de Fretes Teamleider, coördinator intakes, aandachtsfunctionaris en ouderbegeleider

ACIC - personeel - Whitney de Fretes

Ik ben moeder van een dochter Tess (2013) en werk als Teamleider, Kindercoach en Stagecoördinator op ACIC. De visie en werk methode is voor mij een manier van leven geworden. Door de liefdevolle en positieve aanpak krijg je een fijne werksfeer met de kinderen, ouders en collega’s en dat vind ik heel belangrijk. Ook is mijn hond Biggy op ACIC als ik er ben.

Daphne Hoogeveen Coördinator

ACIC - personeel - Daphne Hoogeveen

Mijn naam is Daphne Hoogeveen. Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik op het ACIC gekomen. De visie die het ACIC voortbrengt heb ik meegenomen met mijn reis in Oeganda van 5 maanden. Na een jaar weg te zijn geweest van het ACIC, ben ik teruggekomen als begeleider op het ACIC. Het team, de kinderen en de locatie zorgen ervoor dat ik op het ACIC helemaal op mijn plek ben.

Kimberly Hovius Coördinator en begeleider

Mijn naam is Kimberly Hovius en ben via mijn studie Ecologische Pedagogiek begonnen als stagiaire bij ACIC. Ik heb hier zoveel van geleerd en zoveel voldoening uit gehaald dat ik mij erg op mijn plek voelde. Ik ben met veel plezier vaste begeleider van de Doorstapklas en individueel begeleider. Ik kan erg genieten van het begeleiden van de kinderen omdat je hen ziet groeien en de succesmomenten samen deelt. Daarnaast krijg ik veel energie van de positieve aanpak en het team. Je mag jezelf zijn en er is ruimte voor ontwikkeling.

Talitha de Leeuw Coördinator diagnostiek en individueel begeleider

Mijn naam is Talitha de Leeuw, coördinator diagnostiek en individueel begeleider bij het ACIC. Na mijn studie Psychologie ben ik na goed zoeken het ACIC tegengekomen. De werkwijze en visie van het ACIC maakten meteen indruk op mij, hier wilde ik graag bij horen en aan bijdragen. Sindsdien geniet en leer ik nog elke dag van mijn collega’s, de ouders en de kinderen bij het ACIC. Het ACIC is voor mij de plek waar ieder kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen en stappen te zetten in een vertrouwde en veilige omgeving en op eigen tempo. Deze veilige en vertrouwde omgeving is een voorwaarde om samen te kunnen werken aan je ontwikkeling.

Margriet Tielen Orthopedagoog

Mijn naam is Margriet Tielen. Ik werk op ACIC als orthopedagoog en individueel/ambulant begeleider. Nog voor mijn opleiding pedagogische wetenschappen heb ik eerst een studie Humanistiek gedaan. Hierdoor ben ik breed geschoold en ik draag dit mee in mijn benadering van cliënten. ACIC is voor mij een warme plek waar elk kind met zijn eigen unieke verhaal welkom is. In mijn begeleiding met kinderen en jongeren stem ik mij af op, en geef ik ruimte aan, de eigenheid van elk kind en probeer ik een sfeer neer te zetten waar balans is tussen het kind uitdagen/stimuleren van ontwikkeling en het bieden van veiligheid. In het dagelijks leven ben ik moeder van een dochtertje.

Deborah Ng Psycholoog i.o. tot Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Mijn Deborah Ng en ik werk als psycholoog en individueel begeleider bij het ACIC. Per juni 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Ik heb een voorliefde voor informatica en gamen. Vroeger heb ik veel geschaakt en schaakles gegeven op basisscholen. Dat vond ik zo leuk, dat ik daarna heb besloten dat ik met kinderen en jongeren wilde gaan werken. Lekker jezelf mogen (en kunnen) zijn, lekker in je vel zitten is iets wat ik heel belangrijk vind. Op het ACIC geef ik individuele begeleiding, cognitieve gedragstherapie en hou ik mij bezig met diagnostiek en onderzoek. In de individuele begeleiding onderzoeken we samen waar je goed in bent en wat jouw wensen zijn.

Renée Hanssen Individueel begeleider en orthopedagoog

Mijn naam is Renée Hanssen en moeder van Zoé. Op het ACIC geef ik individuele begeleiding en hou ik mijn bezig met diagnostiek en onderzoek. In mijn werk neem ik mijn eerder opgedane kennis in het onderwijs als intern begeleider en orthopedagoog mee. 

Het belangrijkste in de begeleiding vind ik dat de kinderen op hun gemak zijn en zich gezien en gehoord voelen. Ik ben heel dankbaar dat ik op deze prachtige plek en met deze inspirerende mensen mag samenwerken

Janneke de Mos - van der Heijden Visie coördinator en dramatherapeut

Mijn naam is Janneke de Mos- van der Heijden, moeder van Jinte en Puk. Ik ben bij ACIC werkzaam als Coördinator visie, vaktherapeut en begeleider. Sinds 2012 ben ik onderdeel van het ACIC team. De visie, kinderen en het team hebben mijn hart gestolen. Intussen is de zienswijze van ACIC onderdeel van wie ik ben en geniet ik nog elke dag van het mooie werk dat we doen.

Hakima Bouhraua Begeleider

Mijn naam is Hakima. Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik stage gelopen bij ACIC. Begin februari 2018 ben ik weer teruggekomen als begeleider op het ACIC. ACIC is een fijn plek om te mogen werken. Je mag jezelf zijn en ik prijs me gelukkig met zo’n positieve team. Ik ben tante van veel neefjes en nichtjes. Als tante leerde ik veel van mijn neefjes en nichtjes in verschillende ontwikkelingsfasen. Eén van mijn grootste passies is het begeleiden van kinderen. De visie van ACIC sluit helemaal aan bij mijn eigen manier van werken met kinderen. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en het kind in zijn/haar kracht te zetten. Het geeft mijn voldoening als ik een kind zie groeien en bloeien in zijn/haar ontwikkeling en op zijn manier positieve stappen maakt. Ik vind werken vanuit passie en genieten van de mooie dingen belangrijk. Naast de opleiding SPH heb ik veel geleerd van mijn privéleven en daaruit is een motto ontstaan: ‘‘Waardeer de kleine dingen in het leven en je zult gelukkig zijn’’

Lisanne Sprong Begeleider

Mijn naam is Lisanne Sprong en ik ben sinds augustus 2020 werkzaam bij het ACIC als groeps- en als individueel begeleider. Nog voordat ik mijn diploma van de opleiding Pedagogiek behaalde, is mijn oog op het ACIC gevallen. De visie en de werkwijze van het ACIC spraken heel erg aan. Toen ik een aantal maanden na het versturen van een open sollicitatiebrief gebeld werd voor een sollicitatiegesprek, was ik dan ook dolenthousiast. Vanaf de eerste dag dat ik binnenliep bij het ACIC voelde het een beetje als thuiskomen. Het ACIC is een bijzondere plek, met een bijzondere visie. Het werken vanuit een ontwikkelingsperspectief, de positieve insteek en het denken in mogelijkheden en oplossingen geven mij energie. Als begeleider bij het ACIC krijg je de mogelijkheid om echt te kijken naar wie het kind/de jongere is en wat hij/zij nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

Liszy Heemink Begeleider

Tijdens mijn studie toegepaste psychologie heb ik meerdere kinderen met autisme mogen begeleiden. Hier is ook mijn interesse in autisme ontstaan. Na een aantal jaar als begeleider gewerkt te hebben, binnen het speciaal onderwijs. Ben ik opzoek gegaan naar een plek waar kinderen echt zichzelf mogen zijn en waar er persoonlijke aandacht is. Nu heb ik mijn plek gevonden als individueel en groepsbegeleider. Het mooie van ACIC vind ik dat er niet in hokjes gedacht wordt en iedereen zich op zijn of haar eigen manier mag ontwikkelen.

Philip Reiss Begeleider

Ik werk sinds 2019 bij het ACIC. Ik ben werkzaam als individueel begeleider en danstherapeut. In 2017 heb ik mijn studie Creatieve Therapie (richting ‘dans- en bewegingstherapie’) afgerond. Ik gebruik dans als middel om de kinderen en jongeren uit te dagen om op een veilige en vertrouwde manier en stapje bij beetje uit hun comfortzone te gaan en tot nieuwe inzichten te komen in hun proces tot meer lichaamsbewustzijn en daarmee tegelijkertijd meer zelfbewustzijn. Ik gebruik dans als communicatiemiddel om gedachten, gevoelens en emoties te uiten. Mentaal bewustzijn staat analoog aan fysiek bewustzijn. Hierbij is plezierbeleving natuurlijk ook erg belangrijk en probeer ik dan ook altijd terug te laten komen bij het werken met de kinderen en jongeren.

Femke Hom Begeleider

Mijn naam is Femke Hom en werk sinds augustus 2019 als groepsbegeleider (Matrix Combi) en individueel begeleider.

In schooljaar 2017/2018 heb ik tijdens mijn opleiding Ecologische Pedagogiek al stage gelopen op het ACIC bij de Matrix en Matrix Combi. Ik was meteen helemaal enthousiast over de werkwijze van deze mooie plek. De persoonlijke aandacht en de ontwikkelingsgerichte aanpak vind ik belangrijk en ik zie hoeveel de kinderen hebben aan deze manier van werken. Het mooie team en de geweldige kinderen motiveren mij dagelijks en geven mij veel energie!

Marissa Spieard Begeleider

Mijn naam is Marissa Spieard. In het derde jaar van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik stage gelopen bij ACIC. Tijdens mijn stageperiode kwam ik erachter dat de visie van ACIC bij mij past en dat ik een goede klik heb met zowel het team als met de fantastische kinderen. Sindsdien heb ik deze mooie plek niet meer verlaten en inmiddels werk ik als groepsbegeleider (Matrix) en individueel begeleider bij Het ACIC.

Milena Rebel Begeleider

Mijn naam is Milena Rebel. Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik stage gelopen bij ACIC. Sindsdien wilde ik daar niet meer weg en ben ik een extra jaar stage gaan lopen. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu werk bij ACIC als individueel begeleider en groepsbegeleider bij de Opstap. Ik vind de werkwijze erg fijn en passend bij mijn visie die ik heb ontwikkeld tijdens mijn opleiding. Het is mooi om te zien hoe kinderen hier opleven en zich blijven ontwikkelen. Ook is het fijn hoe goed iedereen hier samenwerkt om ACIC tot een mooie en leerzame plek te maken waar iedereen zich geaccepteerd voelt.

Remco van Dalen Begeleider

Mijn naam is Remco van Dalen en vader van Kato en Luus.
Sinds 2019 ben ik werkzaam bij ACIC en werk ik momenteel als individueel begeleider. Daarnaast organiseer ik ook wekelijks verschillende activiteiten voor de groepen. Het terrein rondom ACIC is voor mij de perfect speeltuin om in te werken. Ik ben eigenlijk de hele dag buiten te vinden en werk veelal met mijn handen. Pannenkoeken bakken op een zelf gemaakt vuurtje, hutten bouwen met pellets, water raketten bouwen, speurtochten, alles leren over de natuur of lekker verstoppertje in het bos zijn voor mij de middelen die ik inzet tijdens mijn begeleiding. Mocht ik een keer binnen zijn zit ik in het atelier en kunnen we lekker aan de slag met gereedschap.

Wouter Halsema Begeleider

Mijn naam is Wouter Halsema en ben met veel plezier vaste begeleider van de instap klas en tevens individueel begeleider. Tijdens mijn studie is mijn interesse in autisme ontstaan en heb ik een jaar  stage gelopen bij ACIC. De ontwikkelingsgerichte visie van het ACIC past goed bij mij. Het geeft mij veel voldoening om de kinderen/jongeren te zien groeien. Daarnaast vind ik het fijn dat ACIC een plek is waar iedereen zichzelf mag zijn.

Rosalie Boerman Begeleider

Mijn naam is Rosalie Boerman, sinds eind 2021 ben ik werkzaam bij het ACIC als groeps- en individueel begeleider. Tijdens mijn studie Pedagogiek heb ik een jaar stagegelopen bij het ACIC. In dat jaar heb ik ontzettend veel geleerd en ervaarde het ACIC als een fijne plek waar iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn, ook kon ik mij goed vinden in de visie. Na het behalen van mijn diploma wilde ik daarom heel graag terugkeren als begeleider. Het is fijn om hier nu te werken als onderdeel van een warm team, op een mooie en rustgevende plek, waar ieder kind de vrijheid krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen op zijn/haar eigen tempo. Ik vind het mooi dat we bij het ACIC kijken naar mogelijkheden in plaats van gebreken en kinderen de ruimte geven om hun eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken.

Susan Grimberg Begeleider

Mijn naam is Susan Grimberg. Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik al stage mogen lopen bij het ACIC. Ik vond dit een hele fijne plek om te leren en te werken. In juli 2021 ben ik teruggekomen als groeps- en individueel begeleider. Ik vind het ACIC een hele fijne plek om te werken, het team, de positieve insteek, de mooie visie maken dat ik elke dag met veel plezier de kinderen/jongeren begeleid. Iedereen mag hier zichzelf zijn en we kijken samen naar wat elk kind en jongere nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen.

In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om met je mee te denken over wat je wil komen leren en onderzoeken we waar je kwaliteiten en interesses liggen. Daarnaast probeer ik een veilige omgeving te creëren want als je je veilig voelt, ga je ook meer openstaan om te leren.

Sen en Biggy Helpende honden

ACIC - personeel - Helpende honden

Sen en Biggy zijn onmisbare medewerkers.

Versterking en ondersteuning ACIC-team

Versterking en ondersteuning ACIC-team

Bart Fermie- Ambulant begeleider Muziek

Sandra Romkes – Ambulant begeleider Muziek

Jessie Jansen – Ambulant begeleider Muziek
Trisnah Karmin – Gedragsspecialist voor leeradviezen en coaching

Bill-Lee – Ambulant begeleider

Carola Pelder – Ambulant begeleider Storytelling

Marjan Maarschalkerweerd – Coördinator beschikkingen

Tanja Keesom – Office Medewerker

Anja Pfaff – Office Medewerker

Nicolet Groot – Boekhoudster

Richard Kamsteeg – Financieel adviseur

Arlette Huttmann – Topdog