Audrey in gesprek met NPO 1 “Dit is de Nacht”

Deze week (week 14 2017) is het de week van Autisme. Veel mensen zien een beeld voor zich als ze denken aan de term ‘autist’ maar de werkelijkheid is vaak heel anders dan het stereotype beeld. In Nederland zit namelijk 1 op de 100 mensen in het autismespectrum. Sjors van Veen ging in gesprek over autisme met Audrey Maeder (haar zoon is autist en zijzelf is oprichter van ACIC, een centrum voor autisme en onderwijs), met Mathijs van der Loo en Jordy van Lieshout, beide hebben een vorm van autisme en vertellen hoe ze daarmee omgaan.

Luister hier de uitzending terug.

Filmpje

Alle mensen zijn verschillend, maar met elkaar vormen we één samenleving.  Het is belangrijk dat kinderen al op school leren dat iedereen anders is. En dat je van elkaar kunt leren. Want dat legt de basis voor een gezamenlijke toekomst. Deze film over geïntegreerd onderwijs is een initiatief van LECSO, de PO-Raad, de VO-raad.

 

Schoolreisje

Op maandag 23 mei was het tijd voor het schoolreisje van het ACIC. Dit jaar ging een aantal kinderen naar Oud Valkeveen en een aantal kinderen naar Walibi. De kinderen mo...

EHBO

Afgelopen zaterdag 16 april hebben we met een groot deel van ons team EHBO-examen gedaan. De laatste paar weken hebben we op zaterdag cursus gehad. Tussendoor hebben we s...

ACIC in de LINDA ‘uitgekotst door het systeem’

Het artikel in de LINDA illustreert precies wat al onze kinderen en de scholen nodig hebben en verdienen. Kleine stapjes zetten, wennen aan elkaar, succeservaringen opdoen, leren van elkaar….. en dan uitbouwen.

Te vaak onjuiste diagnose bij autisme

Nog te vaak krijgen volwassenen met autisme eerst een verkeerde diagnose. Daarom duurt het langer voordat ze de juiste hulp en steun krijgen.